måndag 30 juni 2008

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en intensiv helg! Vi har hunnit med mycket på bara några dagar. Vi åkte till Pajala på lördagmorgon,först till "mommo" en sväng för lunch och sedan vidare på kalas i Finland, trevligt! 
God fika, god smörgåstårta och trevliga människor. På kvällen återvände vi till Pajala och hyrde film, träffade Kära faster och surrade med henne. M tog foton på den vackra midnattsolen, nog är det häftigt med midnattssol! Och så vackert det är i Tornedalen, älvar och vatten överallt. Sådant man "ser" på ett annat sätt nu som "återvändare". Tänk att solen precis försvinner vid trädtopparna och går upp igen=) Dagsljus dygnet runt.

Söndagen sov vi länge och åkte sedan till "moffa" med familj. Trevligt! Fick god mat och SÅ god efterrätt som Frun fixade till, men jordgubbar och nått annat. Vi blev kvar där hela dagen och åkte sedan till Pajala igen och hämtade upp saker, fikade och började resan hem igen. Vi åkte från "mommo" vid 21.30 och allt var så lungt och stilla hela vägen. Solen sken och M passade på att ta en massa snygga naturfotografier av det "magiska ljuset" som blir på nätterna. Vi stannade bland annat till vid Jockfall och fotograferade, stannade också på en del andra ställen där vattnet var spegelblankt och reflekterade solen och himlen och alla fina färger..
Efter midnatt var vi hemma igen!

Det var våran helg, Väldigt lyckad med sol, mat och trevliga människor!

Ha en bra dag!       

1 kommentar:

Unknown sa...

Låter så fantastiskt underbart att man bara får lust att dra iväg och titta på allt det vackra du beskriver.

Och dessutom verkar ni haft en underbart skön helg, med massa släktingar! Jag förstår om du är lycklig nu, när du har både mamma och pappa på så nära håll!

Jag hade ju så oxå en gång i tiden. NU förstår jag hur lyckligt lottad man är när alla sina nära och kära är i livet.

Hälsa ALLA, krama de små från ´Faster Anne och kusinen EmmiePemmie!